Foto radionica

Foto klub Varaždin 4.11.2015. organizirao je foto radionicu „Kako doživljavate jesensku okolinu i koje osjećaje ona u vama izaziva“ za svoje prijatelje iz Udruge “Stakleno zvono” Varaždin.

Znamo da fotografija kao blagotvoran i sugestivni učinak ostavlja na naše misli stavove i uvjerenja koja oblikuju našu stvarnost, pa tako i zdravlje. Prilikom snimanja fotoaparat već ima uključene ili ugrađene razne tehnologije kojima je svrha u tretmanu različitih poteškoća, čovjekovu sliku prave stvarnosti što potpunije zamijeniti nekom drugom slikom, općenito slikom stvarnosti koja je prividna. Na ovaj način fotografijom želimo doprinositi u primijenjenoj psihologiji koja koristi i druge razne metode u računalom posredovanom okružju za psihoterapiju, neurorehabilitaciju, učenje, trening različitih vještina i drugo.

Foto klub Varaždin, vođen idejom gore navedenog terapeutskog smisla u području fotografije, organizator je brojnih foto-radionica za udrugu iz područja autizma Stakleno zvono. Ovih dana, kao dio priprema za buduća snimanja na temu jeseni, organizirali smo foto-radionicu „Kako doživljavate jesensku okolinu i koje osjećaje ona u vama izaziva“. Kroz snimanje željeli smo potaknuti osjećaje jeseni naših prijatelja iz Staklenog zvona. Zapravo kroz fotografiranje istovremeno želimo doživljavati širu okolinu u Gradu Varaždinu i osjećaje koje ona u nama izaziva. Prijateljima iz Staklenog zvona željeli smo što više otkriti skrivene motive i sjediniti se s njima kroz fotoaparat uz adekvatnu edukacijsku pomoć i savjete iskusnog voditelja Dražena Zrinskog i mentora iz Foto kluba Varaždin. Smatramo da smo foto-radionicom „Kako doživljavate jesensku okolinu i koje osjećaje ona u vama izaziva“ iznimno motivirali kolege iz Staklenog zvona i otkrili nove svježe i korisne spoznaje koje pruža jesensko okruženje u Gradu Varaždinu. Ako je moguće da naše misli u području fotografije budu tako moćne, zašto ih ne iskoristiti za ozdravljenje i kvalitetniji život! Našim prijateljima iz Staklenog zvona u punoj mjeri nudimo fotografiju kao put u kvalitetniji život.

« 1 od 2 »

Predsjednik Foto kluba Varaždin

Stanko Toth

Comments are closed.