B(r)ojanje

IME PROJEKTA: B(r)ojanje
NOSITELJ: Udruga Stakleno zvono
PARTNER: Udruga za autzam Pogled
TRAJANJE PROJEKTA: 12 mjeseci
GEOGRAFSKI FOKUS: Varaždinska i Međimurska županija – grad Varaždin i općina Nedelišće.
FINANCIRANJE: Europski socijalni fond

Projektna sredstva u iznosu od 199.920,35 kn odobrena su u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013.; Europski socijalni fond.

Projekt B(r)ojanje osmislila je i provodi udruga Stakleno zvono u suradnji s Udrugom za autizam Pogled i vanjskim suradnicima. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa «Razvoj ljudskih potencijala» 2007. – 2013., Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta udruge „Stakleno zvono“ kroz kreativne radionice za neposredan rad na područjima socijalnog uključivanja odraslih osoba s autizmom, dok je svrha projekta uključivanje osoba s autizmom u društveni život zajednice kroz kreativne radionice i stjecanje radnih navika kako bi se osjećali korisno i sretno. U sklopu projekta provode se kreativne radionice umjetničkog izražavanja i sportsko-rekreativne radionice koje su dio stalnih aktivnosti udruge “Stakleno zvono” te se uvela nova radionica izrade sapuna.

Sportsko-rekreativne radionice provode se u prostoru udruge za autizam POGLED jednom mjesečno, dok se kreativne radionice i radionice izrade sapuna provede u prostoru udruge “Stakleno zvono” jednom mjesečno. U svim radionicama sudjeluju korisnici udruge “Stakleno zvono” i udruge za autizam POGLED te se na taj način ostvaruje zajednička suradnja djece i mladih osoba oboljelih od autizma.

Udruga Prosperikon napisala je odobreni projektni prijedlog te će tijekom svih 12 mjeseci pružati tehničku pomoć u provedbi projekta.

Za više informacija obratite se na:
Smiljan Jović
udruga.sz @gmail.com

Za više informacija o EU fondovima posjetite stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije http://www.strukturnifondovi.hr/.

projekt_logo